fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1B/2B

Nieuwsberichten van de groep vindt u onderaan de pagina

Klik op het pijltje rechts om de inhoud te lezen

Welkom op onze site. Wij zijn juf Reny en juf Marianne en geven les in groep 1b en 2b. In onze klas zitten kinderen van 4, 5 en 6 jaar oud. Het hele jaar door spelen en werken wij aan de hand van thema's. Sommige thema's komen elk jaar terug, zoals bijv. de seizoenen, Sinterklaas en Kerstfeest. We werken met een planbord waarop de kinderen kunnen kiezen waar zij mee willen spelen en soms ook opdrachten die ze aangeboden krijgen. Alle kinderen hebben een eigen pictogram die op hun stoel, hun kapstok en op het planbord wordt gebruikt. Iedere dag beginnen we in de kring, daarna gaan we of binnen of buiten spelen. Ook doen we veel activiteiten in de kring, zoals voorlezen, taal- en -rekenspelletjes. Daarnaast is er aandacht voor muziek, bewegingsonderwijs, verkeer, Engels en zijn er de talentenmiddagen. 

 

 

Het is bijna herfstvakantie. De afgelopen weken hebben we gespeeld en gewerkt over Vriendschap met als uitgangspunt Het geweldige GROTE vriendjesboek van Mary Hoffman en Ros Asquith. Wat is een vriend, hoe maak je vrienden, wie is je beste vriend en nog heel veel meer komen in dit boek aan bod. Daarnaast zijn er allerlei personages die ook vrienden zijn. Jip en Janneke, Moffel en Piertje, Woezel en Pip, Buurman en Buurman. We hebben hierover gespeeld, geknipt, geverfd, getekend, gebouwd, geklust, poppenkast gespeeld. Ook hebben we heel veel lievelingsboeken voorgelezen van de kinderen. Op de projectavond heeft u het allemaal kunnen bewonderen.

Ook in de kleutergroepen wordt Engels gegeven. Wij doen dit aan de hand van thema's uit de methode Join in. De kinderen luisteren en reageren op opdrachten. Elke les start met een Hello-Song en stopt met een Goodbye -Song. Tijdens de les praten wij alleen maar Engels, wij proberen de kinderen uit te dagen om ook Engels te spreken.

Nieuws van groep 1B/2B

Groep 1B/2B heeft nog geen nieuws gepubliceerd