fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3

 

Welkom in groep 3

In groep 3 zitten dit jaar 32 kinderen. We hebben twee juffen, op maandag, dinsdag en woensdag is juf Francien in de klas en op donderdag en vrijdag is juf Anita er.

Elke dag starten we in de kring en horen wij een bijbelverhaal. In de kring mogen we ook iets vertellen over wat we beleefd hebben. Zo leren we te vertellen en naar elkaar te luisteren. We leren elkaar dan goed kennen. Zingen hoort er ook bij, een liedje dat past bij het bijbelverhaal.

Na de kring gaan terug naar ons plekje en starten we met lezen. We leren steeds een nieuwe letter erbij en kunnen dus ook steeds meer woordjes en boekjes lezen. In de ochtend gaan we meestal schrijven en rekenen. 's Middags hebben we andere vakken, zoals muziek, natuur, Engels, tekenen enzovoorts.

Lang stilzitten is nog best moeilijk. Daarom doen we regelmatig een spelletje tussendoor of spelen we met het speelmateriaal. Gymmen en buiten spelen is ook heel belangrijk. Iedere dag gaan we lekker even naar buiten en op donderdag gaan we gymmen in de sporthal.

 

Muziek maken met de boomwhackers is een hele ervaring. Hoe klinkt het op een mat of op het raam? Is de toon laag of juist hoog? Wat hoor je als je zacht op je been slaat?

De kinderen hebben 3 lessen van onze muziekmeester. De eerste les ontdekte we het geluid op diverse ondergronden. De tweede les leerde we over het ritme en speelde we al een melodie. Heel vrolijk en leerzaam.

Nieuws van groep 3

Groep 3 heeft nog geen nieuws gepubliceerd